Mindfulness en el cor de la Seu Vella

Avui m’agradaria compartir amb vosaltres l’experiència que vam realitzar al taller de mindfulness impartit per la meva estimada amiga Irene López al claustre de la Seu Vella. Us invito a llegir l’enllaç on la formadora explica l’experiència viscuda, i on podreu conèixer alguns conceptes més sobre aquest món.

Com a participant en el taller, m’agradaria agrair-li haver-me donat l’oportunitat d’haver compartit aquesta experiència amb gent portadora d’energia vibrant i molt positiva. No només les persones que hi van participar, i la relació que vam establir, van ser  especials, sinó que el lloc escollit també permetia connectar amb el nostre territori i sentir el pas de la història pel nostre propi cos.

Vam tenir l’ocasió de meditar en el cor de la Seu Vella, però també de descobrir-la des d’una vessant que potser mai havíem fet abans. Vam explorar-la i escoltar-la amb calma, prenent consciència plena sobre el nostres sentits i el nostre cos, sense judicis pels pensaments que ens emergien ni per la gent que ens envoltava. Vam sentir l’aquí i l’ara d’allò que connecta amb les profunditats de cadascú.

Viure el taller també va significar aprendre una nova forma de meditació. Sovint realitzo la pràctica meditativa des d’un lloc tancat, amb poc soroll, on sembla que la concentració pugui ser més fàcil de fer, però, ahir, l’experiència va ser la contrària. Els exercicis es van realitzar dins d’un claustre que estava connectat amb la natura però també amb la societat, amb la història i la ciutat. Això va suposar reflexionar sobre els estímuls als quals estem exposats i com n’és de difícil poder-nos concentrar en mig de tant bullici. Com diu la Irene: “El que hauríem de fer és aprendre a meditar en mig de la ciutat!”.

Juntament amb aquest aspecte, també vaig aprendre un altre tipus de meditació que no havia practicat i, que, en realitat, és molt fàcil de posar en pràctica durant les nostres rutines diàries. Es tracta de la meditació en moviment i de posar consciència en el nostre cos: Com ens movem?  Què sentim? Què observem? Quina consciència tenim quan passegem o caminem amb pressa? Les dinàmiques proposades em van ajudar a complementar la meditació tradicional (la qual es realitza asseguda al terra) i obrir altres vies meditatives.

Viure experiències com aquestes permeten créixer en la pròpia pràctica del mindfulness i la meditació. En el meu cas, tot just fa un any que vaig començar a introduir-me de forma molt bàsica en aquest món, i sempre des de la ignorància més absoluta! Però, poc a poc, vas coneixent persones relacionades amb aquest món, vius experiències, llegeixes textos, fas algunes formacions… I tot això ajuda a millorar la pròpia experiència personal, però també professional. Com a mestres que som, la connexió amb aquest món ajuda al benestar físic, emocional i mental, i això no només ajuda en la nostra pròpia individualitat, sinó que també pot convertir-se en una experiència a compartir amb els alumnes amb els quals passem moltes hores al dia. Cada vegada són més els centres escolars que també incorporen exercicis de mindfulness encara que sigui un aspecte encara poc entès per la societat en general quan es parla de la pràctica d’aquest a les escoles. Tot i així, realment, quan descobreixes els beneficis que aporta, és molt fàcil comprendre’n el motiu d’incorporar-lo en l’educació dels els nens i nenes.

Finalment, m’agradaria acabar amb un dels fragments que la Irene ha publicat al seu blog i que recull molt bé tot el que vam aprendre, sentir i viure:

“Logramos compartir un espacio de relación, de conexión con otros y con nosotros mismos, reflexionamos sobre nuestras formas de vida, sobre cómo nos relacionamos con los otros y con nosotros mismos, fuimos más conscientes de nuestra respiración, de nuestro cuerpo-mente, nos dimos el permiso de autoconocernos y por lo tanto estuvimos más cerca de ser realmente en esencia”.

Vull agrair també la presència de la fotògrafa Johana Villarraga, que va recollir de forma especial tota l’experiència viscuda. Podeu veure les seves fotografies en aquest post! 😀

 

 

 

 

 

 

 

 

1 comentari

  1. Moltes gràcies Gina per escriure sobre la teva experiència al taller! 🙂 M’alegro que t’hagi servit pe reflexionar sobre les teves formes de vida. La finalitat és que cada cop siguem més conscients de qui som … 🙂 Ja saps que tu tens passe VIP a totes les meditacions que faci jeje Una abraçada molt gran!!!

    Liked by 1 person

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s