Secrets in the Shoes!

Avui hem iniciat l’espai d’aprenentatge Let’s Dream together! Properament realitzarem dues sessions durant dos dies seguits amb diferents grups d’alumnes. La proposta serà sempre la mateixa, però, com acostuma a passar, les produccions i els continguts que emergiran dependran de les aportacions que facin els nens i nenes. És per aquest motiu que, malgrat repetir fins a 6 vegades les dues sessions preparades, cal considerar la diversitat i heterogeneïtat que es produeixi en cadascuna d’elles. Cada grup d’alumnes és diferent, i això també comporta diversitat de pensament, de creació i d’aprenentatge!

La sessió d’avui l’hem estructurat de la forma següent:

En primer lloc, s’ha presentat a l’artista amb la que treballaríem aquests dos dies: Chiharu Shiota. Agluns dels alumnes la recordaven d’haver-la treballat l’any passat, però amb una obra completament diferent. Aquest any l’escollida ha sigut “Over the continents.” Hem partit de la imatge per exposar les idees que ens transmetia, i al mateix temps, hem anat escrivint aquell vocabulari que anava emergint.

chiharu-shiota-perspectives-7s_20171018_153426s_20171018_153448

Algunes aportacions:

-És com la sang de les persones, cada fil és com una persona!

-Hi ha sabates molt diferents: de muntanya, d’anar per casa, per anar a caminar…

-És com una ciutat de sabates!

-Els papers que hi ha són secrets de les persones!

-Són secrets que es poden guardar i no es veuen! (aquesta idea ens servirà el pròxim dia per seguir amb la proposta plantejada, tots els alumnes han fet comentaris al respecte)

S’ha anat anotant també el vocabulari en anglès que anava emergint: dog, red, blood, thread, different shoes, secrets, …

Una vegada feta la primera introducció, ens hem assegut en forma de rotllana, ens hem tret les sabates, les hem deixat al nostre davant i hem recordat diferents aspectes en anglès sobre aquestes. Per exemple: els colors, els materials, les marques, els tipus de calçat, etc. (red, blue, velcro, brand, trainers, shoes, small, big, laces, etc). Quan ens hem familiaritzat amb el vocabulari em realitzat un joc sobre qui tenia aquestes paraules. Per exemple: Who has got blue trainers? Who has got velcro?

Quan hem acabat, entre tots hem muntat la instal·lació. Un per un hem anat deixant les sabates al mig tot fent que fessin un diàleg amb les que s’anaven exposant fins a construir entre tots una obra conjunta. Després hem anat dient què representava per cadascú de nosaltres l’exposició que havíem creat: a big city, the shoes are the people!, a bridge!, a big house! (…)

s_20171018_155311.jpgs_20171018_155624s_20171018_155627

S’ha completat la instal·lació amb altres materials com llana vermella i pinces d’estendre roba. Els alumnes han tingut una estona per realitzar joc lliure amb tots els materials. Durant aquesta estona s’ha anat recollint el vocabulari que emergia a la pissarra.

Posteriorment, s’ha repassat el vocabulari recollit i cada alumne ha dibuixat i ha escrit el que ha creat durant l’estona de joc. Per acabar, hem posat les nostres creacions en comú!

 

s_20171018_162217s_20171018_163309s_20171018_163138.jpgs_20171018_162134

En la pròxima sessió recuperarem algunes de les idees inicials que els nens i nenes han aportat avui en relació a l’obra de Shiota, i realitzarem un taller entorn aquesta! Fins la propera!

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s