Nadal entre mans

Les instal·lacions permeten descobrir multitud de llenguatges despertant els jocs més imaginatius de cadascun dels nostres infants. És la interacció entre aquests que es creen significats de forma compartida afavorint l’aparició del símbol. Com exposen Abad i Ruiz de Velasco, el  símbol permet transcendir l’àmbit de la sensorialitat de l’objecte i de la immediatesa de la seva funció, ampliar la percepció del context que s’ofereix, incrementar la capacitat d’entesa i promoure una relació creativa amb el món. D’aquesta manera, els infants trien, organitzen, estructuren i elaboren de forma socioconstructiva els significats en els múltiples processos interpretatius que cada projecte de joc possibilita i fa visibles.

La setmana abans de les vacances de Nadal, els alumnes més petits de l’escola van poder endinsar-se en una instal·lació en forma de corona gegant creada amb elements nadalencs: pinyes, rames d’arbres i boles decoratives de tonalitats vermelloses.

Després de la conversa inicial i d’investigar els materials amb els quals jugaríem, els nens i nenes van començar a crear, a experimentar, a compartir els seus símbols i narratives. Alguns van optar per un joc més motor amb tot el seu cos mentre manipulaven els materials i d’altres anaven fent petites creacions: exposicions i classificacions dels objectes  sobre les taules, pessebres, arbres de Nadal, fogueres, decoracions…

Els materials tenien la finalitat d’ajudar a connectar una mica més amb el nostre Nadal, omplint la classe de tonalitats roges i verdes acompanyades d’olor del bosc, relacionant-nos així amb la naturalesa més propera.

Vam acabar la sessió  dibuixant sobre allò que més els havia agradat, les produccions parlen per si soles!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s