Rizoma floral: romans, flors i artistes.

Les obres de l’artista Rebecca Louise han fet un préstec de consciència als alumnes de 6è per començar el trimestre amb inspiració i alegria primaveral.

En l’assignatura d’anglès ens hem endinsat en una exposició floral que ens ha permès fer relacions i preguntes entre el món de les flors, els romans, Frida Kahlo i Rebecca Louise.

Entre molts dels aspectes que han sorgit, per una banda, hem pogut conèixer qui era Flora i com era representada pels romans (en la mitologia romana, era la deessa de les flors, els jardins i la primavera.). També hem descobert per quins motius els romans utilitzaven les flors i quines propietats tenen algunes d’elles. Per altra banda, ens n’hem adonat que no coneixíem el nom ni en català, ni en anglès, d’algunes de les plantes que hi havia a la instal·lació de la classe. I fins i tot hem descobert perquè Fridda Kahlo sempre portava flors als cabells i les pintava en els seus quadres.  

Després de contemplar i passejar per l’exposició, cada alumne ha fet un recull sobre aquella informació més important que ha llegit o allò que més li ha cridat l’atenció, i ho ha plasmat en forma de representació artística.  Posteriorment hem compartit aquest treball i això ens ha permès anar establint diferents relacions.

Ens han sorgit moltes idees per fer en els pròxims dies i força dubtes per resoldre!

Per exemple, sabeu per què la Ginesta en anglès es diu “Broom”? “Broom” significa “escombra” en català i, antigament, aquesta planta s’utilitzava per escombrar!

Si aquests dies sortiu a passejar i us trobeu alguna flor bonica pel camí… ens la podeu portar! Podrem investigar-la i l’afegirem al nostre rizoma floral!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s