“Els infants no haurien de dibuixar amb pintura sinó que haurien de pintar amb color…”


Després de pintar unes felicitacions d’aniversari una mica a consciència amb l’Arcadi, l’Amadeu també volia interferir en el procés final. Tenim un corconet que ha de posar mà a tot allò que fem!

Hem acabat com bonament hem pogut les felicitacions i hem tornat a començar incorporant a l’Amadeu, però utilitzant un paper gran d’embalar blanc.

Puc dir-vos que pintar, allò que es diu pròpiament pintar com volem els adults, no ha tingut importància… Ara bé, experimentar amb la pintura com haurien de fer-ho els infants sí que ho hem aconseguit!

No sabeu com han gaudit amb l’aigua, la barreja de colors, els pinzells i tot el propi cos! Hem acabat bruts, amb el paper fet a miquetes i sucat dins del got amb l’aigua barrejada de colors! D’aquesta forma avui hem seguit una mica la filosofia de Steiner:

” … els infants no haurien de dibuixar amb pintura sinó que haurien de pintar amb color, jugar amb ell, creant formes de color en comptes d’il·lustrar o pintar dibuixos”.

Penso que il·lustrar i pintar dibuixos també és important. Avui hem fet les dues versions tot i que la part d’experimentació és amb la que més han gaudit. Pintant sobre pintat, barrejant tonalitats, expressant la creativitat, descobrint altres formes d’utilitzar els colors, arrugant, mullant i trencant el paper, passant els pinzells per les mans, la cara, els cabells, jugant amb el got tot embolicant-lo, sucant-hi paperets, girant-lo…

No he pogut acabar de registrar el final, però avui no ha quedat producció per poder guardar! Podem dir que el procés en si ha sigut l’obra final!

Deixa un comentari