“Els infants no haurien de dibuixar amb pintura sinó que haurien de pintar amb color…”


Després de pintar unes felicitacions d’aniversari una mica a consciència amb l’Arcadi, l’Amadeu també volia interferir en el procés final. Tenim un corconet que ha de posar mà a tot allò que fem!

Hem acabat com bonament hem pogut les felicitacions i hem tornat a començar incorporant a l’Amadeu, però utilitzant un paper gran d’embalar blanc.

Puc dir-vos que pintar, allò que es diu pròpiament pintar com volem els adults, no ha tingut importància… Ara bé, experimentar amb la pintura com haurien de fer-ho els infants sí que ho hem aconseguit!

No sabeu com han gaudit amb l’aigua, la barreja de colors, els pinzells i tot el propi cos! Hem acabat bruts, amb el paper fet a miquetes i sucat dins del got amb l’aigua barrejada de colors! D’aquesta forma avui hem seguit una mica la filosofia de Steiner:

” … els infants no haurien de dibuixar amb pintura sinó que haurien de pintar amb color, jugar amb ell, creant formes de color en comptes d’il·lustrar o pintar dibuixos”.

Penso que il·lustrar i pintar dibuixos també és important. Avui hem fet les dues versions tot i que la part d’experimentació és amb la que més han gaudit. Pintant sobre pintat, barrejant tonalitats, expressant la creativitat, descobrint altres formes d’utilitzar els colors, arrugant, mullant i trencant el paper, passant els pinzells per les mans, la cara, els cabells, jugant amb el got tot embolicant-lo, sucant-hi paperets, girant-lo…

No he pogut acabar de registrar el final, però avui no ha quedat producció per poder guardar! Podem dir que el procés en si ha sigut l’obra final!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s