De què fa gust un espagueti blau?

Com influeix el color en la percepció dels gustos? A quin gust associaríeu un espagueti de color vermell? I un de color verd? I un de color blau? Inevitablement quan observava els espaguetis de l’activitat d’avui, em venien al cap associacions de gustos malgrat que, en realitat, tots tenien el mateix! El color constitueix la part central de la nostra experiència visual, ens dóna informació sobre allò que anem a consumir, i per això també podem reflexionar sobre allò que comprem. A més, els colors dels aliments també ens donen informació, i podem treballar aquells aspectes saludables que ens aporten. Per posar un exemple, el taronja de les pastanagues, carabasses i papaies és degut al betacarotè, un pigment antioxidant que ajuda a un increment de la resposta immunitària i disminució del colesterol. Aquest pot ser un tipus de treball a desenvolupar amb els nostres alumnes més grans.

Amb els més petits, podem aprofitar l’experiència d’avui per relacionar colors d’aliments amb gustos. Per exemple, podem fer una taula d’exposició en un racó i anar-la completant amb aliments d’un mateix color per anar-los provant i parlant d’aquesta experiència.  

També podem partir d’imatges artístiques i creatives com les que podeu veure a continuació i preguntar-los: quin gust penseu que tindria un plàtan de color rosa? A quin gust associem aquest color? Potser a una llaminadura? A una cosa dolça? Quins aliments de color rosa us venen a la ment? Etc.

Els aliments ens donen moltes possibilitats de joc! Només hem d’adaptar-ho a les edats amb que ho volem treballar i buscar estímuls que ens permetin el joc!

Us animeu?

 

Algunes imatges creatives per pensar més…

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s