“L’ésser humà és com una bombolla de sabó”

L’ésser humà és com una bombolla de sabó. Una bombolla de sabó és fràgil, delicada, caduca, fugaç, meravellosa, transparent, irrepetible… Ens hi sentim identificats com a persones? “Segurament les bombolles constitueixen el primer contacte dels nens amb la bellesa i és convenient fer-los entendre que la bellesa resideix en la diversitat i en la possibilitat de tornar a ser només aire, si així es desitja.” (Abad, J. i Ruiz, A. 2019)

Com recullen els autors de la cita en el seu llibre: “El lugar del símbolo”, les bombolles han fascinat als infants de tots els temps i ja eren representades en pintures flamenques del segle XVIII per testimoniar la seva presència en jocs infantils de l’època. Les bombolles no passen de moda, segueixen recollint aquesta màgia efímera que fascina a nens i adults. Per això, són moltes les activitats que els més petits poden dur a terme entorn aquestes, ja siguin amb activitats més dirigides i creatives, o més quotidianes, com fins i tot a la banyera o mentre ens rentem les mans.

Jugar a fer bombolles també permet als més petits practicar el buf, i per tant, ajudar-los a desenvolupa tot el que és el sistema muscular que participa en el procés de la parla.

A l’Arcadi li encanten les bombolles, com no podia ser d’altra manera! Sovint en fem a la dutxa o al terrat amb el típic potet d’aigua amb sabó, però, avui, volia provar una activitat diferent i que molts de vosaltres segurament haureu fet. Per dur-la a terme, hem utilitzat vasets amb aigua, sabó i colorant. Hem preparat al terra un conjunt de papers en blanc per tal de poder-los pintar amb les bombolles que anàvem fent bufant a través d’una canyeta. Mentre realitzàvem l’activitat, també hem provat de tirar una goteta de colorant al conjunt de bombolles que creàvem, fent que la goteta s’anés escampant per la muntanya de bombolletes i creant un espectacle fins i tot bucòlic!

Finalment, també hem acabat pintant sense bufar, només sucant amb la canyeta i deixant caure les gotetes d’aigua amb colorant. Com sempre, l’activitat inicial va transformant-se i agafant formes diverses més enllà del que s’havia plantejat, això és possible si escoltem les veus dels infants i deixem que enriqueixin allò que prèviament havíem dissenyat.

Després de deixar assecar els fulls, podem dir que tenim un material ben bonic per reutilitzar. Els papers que abans eren blancs, ara han quedat amb rastres de colors meravellosos i els podem aprofitar per fer altres manualitats. Nosaltres, avui, l’hem utilitzat per fer una felicitació a la nostra tieta, però en podeu fer flors, un tangram, escrits, retalls per decorar, etc.!

Desitgem que us agradi, nosaltres ens ho hem passat molt bé!

1 comentari

  1. Marta

    Com sempre fantàstic! Tinc ganes de fer bombolles amb els dos bitxets! Molt bonic nena!

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s