Entre destruccions i creacions…

Aquests dies de tanta neu no hem parat de veure tractors, llevaneus i alguna excavadora fent tasques de neteja. Sempre que veig excavadores em ve a la ment l’obra de Wim Wenders (Ground Zero) que vam poder visitar en directe a la Fundació Sorigué. Les seves fotografies recullen de forma impactant les restes que van quedar poc després dels atemptats de les Torres Bessones l’11-S. Un lloc tètric i lúgubre però que a la vegada, a través de la càmera de l’artista, l’espectador és capaç de veure-hi pau i esperança.

Què ens pot transmetre una excavadora? Aquestes màquines gegantines sovint envoltades de runa, pedres, sorra o neu… Ens transporten a un context en procés de destrucció, o de creació? Els infants sempre queden fascinats davant d’unes obres (o davant d’una nevada com aquesta!) on hi treballen grans màquines. Podem aprofitar aquestes situacions per generar aprenentatge. Podem partir de l’art, de les pròpies experiències, del propi joc…

Aquests dies que ha nevat hem aprofitat per treure les excavadores, els remolcs, les formigoneres… i sembla que al nostre voltant ens estiguin perseguint les que són reals. Amb els més petits podem aprofitar per observar-les de prop, fer comparacions, observar-ne les parts, jugar a rodar i a transportar materials de tota mena: lleugers, pesats, freds, suaus, rugosos, vidriosos, blancs, de colors…

Les possibilitats són immenses! La neu ens ha fet reflexionar sobre els estímuls d’aprenentatge més propers. Quins han sigut els vostres?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s