Regalem bellesa, aprenem a mirar…

“Despréndete de todas las gafas

y mira desde los ojos limpios

de un corazón abierto y confiado.

Y verás la belleza,

dentro de ti

y alrededor de ti.”

L’activitat que hem fet avui m’ha recordat a aquest fragment extret del llibre “Mindfulness para niños” de Paloma Sainz Vara Rey. Com es recull en les seves pàgines, una forma de meditar és prestant atenció a allò que observem.

Fa molts dies que ja havíem utilitzat les pedres i les petxines amb l’Arcadi, però, avui, hi hem afegit vasets de vidre, aigua i hem presentat els materials de forma diferent. Això permet, per una banda, tot un aprenentatge sensorial enriquidor, i per l’altra, explorar altres possibilitats i altres mirades que potser abans no havíem vist. El nou context ens porta a preguntar-nos: com observen els infants? Quines possibilitats exploren? I com ho fem els adults?

Observàvem les petxines, els petits caragolets i les pedres… Teníem una natura entre mans que probablement explicava històries de temps llunyans i més propers. En miràvem els colors, les textures i les formes. Sentíem la frescor de l’aigua a les nostres pells i el seu remor al fer transvassaments. Agafàvem amb cura els gots de vidre aprenent que aquests són delicats, que es poden trencar però que, tot i així, hem d’aprendre a utilitzar-los bé. Amb aquest context, hem anat aprenent també a prestar atenció al present i a l’ara.

Si sabem gaudir d’aquestes petites coses boniques, segurament la nostra vida també serà bonica, màgica i permetrà emergir el millor de nosaltres mateixos. Per aquest motiu hem de poder fer aquest regal als nostres infants i ensenyar-los a mirar, a estar atents.

“Cuando uno está atento a todo, se vuelve sensible,

y ser sensible es tener una percepción interna de la belleza,

es tener el sentido de la belleza”

Krishnamurti

1 comentari

  1. Marta

    Com sempre preciós

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s