A la deriva… De llet exòtica a sopa aromàtica.

Algunes activitats que fem amb els infants ens poden portar “a derives” ben imprevisibles! En algunes ocasions, dissenyem espais, jocs o tasques amb una idea preconcebuda d’allò que passarà, quan en realitat, acaben emergint línies de fuga ben diferents.  Sovint això és fruit del nostre model docent fortament arrelat durant la nostra escolaritat i que, tot i haver-lo deconstruït, encara es resisteix a ser present. Per sort, el joc dels nostres infants ens permet reflexionar i observar com ells van per altres camins que potser no havíem ni imaginat, oferint-nos un camp de possibilitats més enriquidor. Per aquest motiu, és important que sapiguem escoltar les seves veus i sapiguem guiar-los en aquest aprenentatge que ells mateixos generen. Això succeeix ens els espais d’aprenentage de la nostra escola, però també a casa!

Avui, per exemple, amb l’Arcadi hem treballat la proposta de les nostres mestres de la llar @vedrunatarrega. Es tractava de realitzar l’experiment de tenyir llet amb colorant, una tasca senzilla i molt atractiva. És ideal per tractar apsectes científics amb els alumnes més grans i gaudir de l’espectacle de colors que es crea amb els més petits.

Una vegada hem posat en pràctica l’activitat, i la llet ha acabat absorbint tots els colors, l’Arcadi ha seguit remenant-la i posant el potet del sabó que havíem utilitzat a dins, tot fent transvassaments i dient:- Fem sopa mama! Ha passat una bona estona així fins que li he portat un parell de tassetes i el nostre “minicullerot” i ha dit: -Posem floretes dins! Així que hem començat a fer una sopa aromàtica amb totes les plantes de la terrassa: menta, lavanda, timó i herbetes vàries!

D’aquesta forma, hem passat una bona estona treballant aspectes ben diversos: creativitat, transvassaments, sensorialitat, psicomotricitat fina, etc.

Seguirem amb les pròximes activitats, desitjant que ens portin per derives creatives!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s