Un nadó a casa: nous aprenentatges a la vista!

Benvinguts en aquesta nova categoria que obro al blog! Un espai més íntim on compartiré experiències i vivències que realitzem amb el nostre fill a casa. Aquesta és més aviat una experiència egoista, una manera d’anar guardant petits moments de creixement com si es tractés d’un portafoli familiar, però obert a la comunitat. Aquest enriquiment també m’ajuda a créixer com a mestra, i a explorar altres camps d’edat que a l’escola em queden una mica més llunyans. Tot allò que anem aprenent a través dels nostres fills, ajuda a formar part de les nostres experiències personals, però també professionals!

arcadi-007

Fotografia: Núria Boleda (Sessió fotogràfica amb l’Arcadi – 11 dies)

Ja fa gairebé tres mesos que vaig ser mare. Tenia moltes ganes d’escriure sobre tots els pensaments que m’han passat pel cap durant aquest poc temps sobre la maternitat, però la veritat, allò que diuen que no tens temps per a res, és força cert, i la intensa vivència de cada moment fa que tot allò que vas vivint et quedi en el cap i en el cor, però potser menys del que m’hagués agradat, registrat també mitjançant l’escriptura.

Malgrat això, sí que a nivell personal he anat fent aquest treball que ha quedat més en la intimitat, i que d’aquí uns anys, em permetrà recuperar i recordar aquells aspectes tant positius, com aquells que també han sigut més durs! Tots ells compartits amb l’estima i el treball en equip de la meva parella.

Passats aquests dies d’incertesa i de vivacitat basats gairebé en la necessitat de supervivència de l’Arcadi (així es diu el nostre nen!), poquet a poquet, comença a arribar el moment d’establir petits moments de joc. Una experiència que, com a mare que m’he convertit, esperes amb candeletes! El teu fill et mira i et somriu, i això és un moment màgic cada vegada que passa! Comences a tenir més interacció amb ell, reacciona als estímuls, als massatges, es belluga de forma enèrgica i emet petits sons que porten a llargues converses incomprensibles i divertidíssimes! Cada dia, quan et lleves al matí, el mires i veus que alguna cosa s’ha fet gran en ell, potser una cosa molt petita que no pots ni pràcticament identificar, però el mires i dius: què ha passat? Com has crescut aquesta nit!

arcadi-052

Fotografia: Núria Boleda (Sessió fotogràfica amb l’Arcadi – 11 dies)

Arribats en aquest punt… les ganes per poder compartir moments amb ell i ajudar-lo en el seu desenvolupament sensorial i motor van creixent cada vegada més! Mires blogs, xarxes socials, comparteixes experiències amb altres famílies… i així vas recopilant diverses activitats amb la intenció de posar-les en pràctica!

Aquest és l’espai on m’agradaria anar recopilant algunes d’aquestes propostes que segur que tots coneixeu i que també poseu en pràctica a casa vostra, però en aquest cas, adaptades al nostre context familiar particular! Segurament no tindré temps material per poder-les registrar totes, però almenys, espero poder compartir-ne algunes d’elles i poder recordar-les d’aquí uns anys!

M’agradaria acabar donant les gràcies a la Núria Boleda, autora de les fotografies de la publicació d’avui. La sessió que vam compartir amb ella la vam realitzar quan l’Arcadi tenia 11 dies de vida, i hem de dir que va ser una experiència única! La Núria, més que una fotògrafa, és una escultora de nadons, una artista que amb la seva minuciositat, cura i infinita paciència, retrata el millor dels nostres infants. Podeu consultar la seva pàgina web en el següent link: http://www.nuriaboleda.com/

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s