Bogeria a la cuina de casa per preparar la Mona! La felicitat de ser padrineta.

El dia que em van dir que seria “padrineta” va ser un dels més feliços de la meva vida. Ser filla única i convertir-te en tieta ja fa especial il·lusió, però a més a més convertir-te en “tieta-padrineta” supera tots els títols nobiliaris! Per aquest motiu, el Dia la de la Mona, per a mi, és un dels més alegres de l’any, i, imagino que deu ser igual o semblant per tota la resta de padrins i padrines a qui se’ls hi ha adjudicat aquest càrrec i aquests l’han rebut amb els braços oberts.

Aquest és el quart any que celebrarem l’entrega de la mona i des del primer que sempre he intentat que aquesta anés a acompanyada d’elements artístics i emocionals més enllà del propi pastís (un vídeo, un conte, un àlbum, etc.). De fet, el pastís en qüestió no és una “mona” com tots coneixem, però aquest fet no em fa patir perquè a l’altra banda de la família ja tinc un padrinet molt eixerit que fa l’entrega tradicional tal i com toca: una bona mona de pastisseria. Com que aquesta part ja està coberta, puc entregar una altra mona casolana que aquest any s’ha acabat convertint en una “Mona-carrot-chocolate-cake!”. Aprofitant que Pasqua també és temps de pollets i conills, què millor que fer un pastís de pastanaga per sumar-nos a la tradició!

Així doncs, l’entrada d’avui la vull dedicar a la mona que he preparat aquests dies pel meu fillol, per si algun padrinet o padrineta està avorrit i l’any vinent vol inspirar-se!

Comparteixo aquesta experiència personal molt humilment, però sóc conscient que és extremadament millorable! Tot i així, em feia especial il·lusió recollir-la al blog i que aquesta es convertís en un petit regal més del “Dia de la Mona” d’aquest any! És una activitat fàcil, que requereix una mica de temps però apta per a tothom!

INGREDIENTS- DÍA DE LA MONA 2017.

1.LA MONA-CARROT-CHOCOLATE-CAKE!

No sóc gens cuinera, és cert, però m’agrada fer l’intent de fer pastissos i galetes. Dins de la meva poca varietat, he trobat una recepta molt fàcil i apta per tots aquells amb poca capacitat culinària. Us deixo aquí el link de la web que recull la recepta amb certa gràcia, però us en faig un resum amb quatre instruccions bàsiques del pastís de pastanaga:

  1. Renteu, pelleu i ralleu 5 pastanagues.
  2. En un bol poseu un quart de farina, una mica menys d’un quart de sucre morè i un sobre de llevat. Barregeu!
  3. Afegiu 4 ous i un bon raig d’oli.
  4. Barregeu-ho tot amb la batedora o amb les mans, una vegada estigui llest, poseu-hi les pastanagues rallades i remeneu-ho una altra vegada.
  5. Prepareu el motlle sucat amb mantega i poseu-hi tot el preparat. Poseu el forn a escalfar a 200º i una vegada calent, pastís cap dins! Aneu controlant la cocció del pastís punxant amb un escuradents, quan aquest surti net, ja podem treure’l del forn!
  6. Deixeu refredar el pastís.
  7. Una vegada el pastís ja està refredat, podeu posar-hi una capa de xocolata fondant i decorar-la al vostre gust! Aquesta última part no és la versió autèntica del pastís de pastanaga, però també ens serveix per fer-ho més fàcil i a gust de cada consumidor!

En el nostre cas, l’hem decorat amb un ou de xocolata blanca i uns ous de joguina plens de “Lacasitos”.

2.LA GRANJA

Materials: aïllament tèrmic, cúter, regle, pintura (vermella, negra i blanca), cartolines, retoladors, pinzells, goma eva, pega, escuradents.

La idea inicial d’aquest any era voler construir un petit teatre que es pogués posar sobre la mona i que, després, es pogués aprofitar per poder-hi jugar. Sovint les idees parteixen de materials que tinc per casa, i en aquest cas, teníem una gran placa d’aïllant tèrmic que ens havia sobrat d’arreglar una porta. Com que al meu fillol li agraden molt les granges i els animals, en comptes de fer un teatre com havia pensat inicialment, vaig dibuixar una granja-teatre, amb la possibilitat que en pogués fer ús posteriorment. Així doncs, la proposta és tan fàcil com buscar diferents models de granges, dissenyar-la i adaptar-la al propi gust, i dibuixar-la sobre l’aïllament tèrmic per poder ser retallada i pintada posteriorment. Aquest material pesa molt poc i permet poder fer estructures grans. Tot i això, també s’ha de tenir en compte que la possibilitat que aquest duri més o menys dies depèn de la cura que en tingui l’infant!

s_20170417_164656

s_20170417_164645

3. ELS PROTAGONISTES

A la granja no hi poden faltar els protagonistes principals! Una fotografia del fillol i del seu germà, retallats i enganxats sobre pals de colors i preparats per prendre vida dins de la granja!

s_20170417_111841-2

4.REGALS TIGER

Entrar a la botiga “Tiger” suposa per a molts de nosaltres, i en especial, els mestres, entrar al paradís. La majoria dels objectes que hi trobem no sempre tenen utilitat, però tenen una capacitat d’enamorament espectacular. Sempre trobes materials que amb una mica de creativitat poden donar molt de joc! Us recomano que si voleu trobar petits regalets de Pasqua per acompanyar les vostres mones hi feu una ullada. En el meu cas, vaig comprar dos regadores en forma de conill i un joc d’ous de plàstic. Aquests últims es poden utilitzar per fer jocs de colors, amagar els ous pel jardí, fer classificacions, proposar jocs d’endevinalles posant petits objectes a l’interior, etc. Jo, de moment, els he omplert de “Lacasitos” i els he incorporat a la mona com a decoració. Les propostes de joc ja són a petició de la família! En aquesta botiga també vaig comprar una garlanda de conills de Pasqua, per acabar de fer més festa el dia d’entrega de la mona!

s_20170417_112444s_20170417_112119s_20170417_111941

5. TASSA “PATRULLA CANINA” AMB OU INCORPORAT

Els dibuixos animats formen part de la quotidianitat dels més petits, i dels adults que els envolten… Els que formeu part d’aquest cercle ja coneixereu qui és el Marshall de Patrulla Canina i tot l’univers de Màrqueting que envolta aquests dibuixos. Així doncs, gairebé tres setmanes abans de la mona, un dels dies que vam anar al supermercat vam gairebé entrebancar-nos amb les tasses que contenien un ou de xocolata de Patrulla Canina. L’estratègia de compra va funcionar, vam caure en el parany… Tot sigui per fer content al nostre fillol…

s_20170417_112313

6. FOTOGRAFIA DE CADA ANY

La primera Mona que vaig regalar al meu fillol anava incorporada amb un àlbum de fotografies i un escrit ben bonic que recordava que a partir d’aquell moment, cada any li regalaria la fotografia de la mona de l’any anterior, i, d’aquesta forma, podria recordar totes les mones compartides al llarg dels anys. Els que encara guardeu fotografies en paper, fa especial il·lusió trobar aquelles en les que esteu amb el vostre padrí o padrina aguantant la mona i mirant a càmera gairebé traient la llengua. Avui en dia, amb les fotografies digitals moltes d’aquestes imatges s’acaben guardant en petits dispositius electrònics, però en molt poques ocasions són recuperades per tornar a ser visualitzades i corren el risc de caure en la immensitat del món de les dades. Per aquest motiu, digueu-me potser nostàlgica o retro, però sempre he volgut que el meu fillol tingués les fotografies en paper i guardades a la seva “Caixa de la Mona”, on la seva mare hi va guardant tots els records d’aquest dia. Esperem seguir la tradició durant molts anys!

s_20170417_111751-2

Finalment, després de tots els preparatius… aquesta tarda hem celebrat la mona, us deixo amb algunes de les imatges, veureu que bé s’ho han passat els nens amb tots els regals! Hem regat les flors, hem fet teatres amb la granja, hem jugat amb els ous de Pasqua i ens hem menjat LA MONA-CARROT-CHOCOLATE-CAKE!, que, per cert, ha quedat boníssima!

s_20170417_164729s_20170417_170615s_20170417_174939s_20170417_174948s_20170417_175125s_20170417_175022s_20170417_182925s_20170417_190630

Fins aquí les propostes per aquest any! Només desitjo que sigueu molt feliços fent de padrinets i padrinetes, tot i que sabem que aquest títol va més enllà d’un dia a l’any! I gràcies a això, tenim recompenses infinitament impagables! Bon Dia de la Mona!

s_20170417_121428-2

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s