Chiharu Shiota “In the beginning was…” Fundació Sorigué

Com es creen les obres d’art de gran format? Qui hi ha al darrere? Quin paper hi juga l’artista? Quines històries s’amaguen en la construcció d’una obra d’art contemporani? Vam trobar aquestes respostes en l’oportunitat de gaudir d’una experiència única participant en la construcció de l’obra C.Shiota “In the Begining was” exposada a la Fundació Sorigué del 31 de març al 17 de juliol de 2016. La participació en aquesta va ser possible gràcies a l’activitat formativa coordinada per la professora Glòria Jovè (UdL) en la creació d’un context d’aprenentatge pels estudiants de Grau en el marc de la metodologia “Aprendre i comunicar-nos a través de l’art contemporani.” Participant en la construcció d’aquesta com a estudiant de doctorat, juntament amb altres companys, vam descobrir les entranyes d’obres artístiques a gran escala. Vam viure envoltats d’una gran instal·lació de 440 metres on s’iniciava el Big Bang: una immensa xarxa teixida amb fils negres i pedres suspeses en l’espai que portaven a recordar els inicis de la creació del món. L’experiència va portar-nos a descobrir els processos artístics que s’amaguen darrere d’aquestes obres i a comprendre aspectes com l’autoria compartida de les obres d’art i estratègies per construir contextos d’aprenentatge des de la col·lectivitat.

1 comentari

  1. […] ja que aquesta era la quarta que realitzàvem amb els mateixos materials entorn l’artista C.Shiota (tot i que amb alumnes diferents). Com de costum, però, els nens i nenes avui m’han tornat a […]

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s