Benvingut retroprojector!

Aquesta setmana la meva estimada @irelopsec va fer una conferència fantàstica explicant les experiències d’EF a través de l’art que fa amb els seus estudiants. Va explicar una proposta magnífica que podeu consultar a @educamov on la llum tenia un protagonisme clau.

Us ho explico perquè sovint parlem amb la Irene sobre la importància de la llum a l’escola. Un aspecte tan essencial que ens envolta de dia i de nit, però que encara treballem poc de forma experiencial i també científica. És cert que les taules de llum i les llums fosques cada vegada són més presents a les nostres aules, però potser ens falta acabar de treballar la llum des d’un altre punt de vista més significatiu, sensorial i de coneixement (i jo m’incloc!).

M’emociona veure com @escoletavilanovabellpuig sempre fa ús de la llum ens els seus paisatges lúdics i la màgia que aquesta aporta a l’ambient. També em fa molt feliç que totes les senyos de la llar i @manetes.curioses ens demanin la llanterna per fer aventures lluminoses amb els més petits.

Com sou d’importants totes aquestes mestres! I com de bé feu servir la llum amb els més petits!

A casa nostra ha arribat un regal molt bonic que fa moooolt temps que demanava per jugar!

Un retroprojector!

No me n’avinc que un aparell en desús pugui arribar a ser tan costós! Tot i que un investigador / papa (com no n’hi ha d’altres)  l’ha trobat a preu de ganga…

Sembla que les pedagogies actuals l’han fet reviscolar! Realment fa certa funció de taula de llum, però al mateix temps permet unes projeccions a la paret espectaculars!

Avui hem tret tots els materials de la taula de llum, però ja us ho ensenyarem a poc a poc! Hem comprovat que hi ha miiiil possibilitats d’experimentació i d’aprenentatges…

De moment us deixem amb aquest recull d’animalets que podeu trobar a @jugarijugar

Us anirem informant!

Deixa un comentari