Astronautes lluminosos


Com pot arribar a influir la llum i el so en un espai?

Avui hem tingut els cosinets a dormir i volíem compartir amb ells una estona especial. Per fer-ho, hem transformat la nostra  habitació en un espai màgic que ens ha transportat pràcticament a la pel·lícula “Avatar” gràcies a la llum negra (o ultraviolada) que hi hem posat. Aquesta llum feia brillar post-its, gomets i retoladors florescents tot creant una màgia especial que estava acompanyada de sons del bosc. L’atmosfera convidava a entrar en un espai agradable per crear, imaginar i jugar! I així ha sigut quan hem entrat! Les seves cares s’han il·luminat de sorpresa! Encara que els infants ja hagin jugat amb aquest tipus de llum, sempre és un plaer treballar-hi. Per dur-ho a terme en altres ocasions, també podem modificar-ne els materials, la disposició d’aquests i l’ambient sonor que acompanyi la proposta fent emergir així noves narracions.

Tot i que avui han sortit moltes idees durant el joc, les que més els han agradat han sigut aquelles relacionades amb el món de l’espai. Entre aquestes, hem creat unes disfresses d’astronautes fetes amb gomets i post-its per TOT el cos! Com que és estiu i anem amb poca roba, hem acabat convertint el nostre propi cos com a  un element més dins del joc simbòlic! Hem inventat botons amb moltes funcions i hem sigut uns autèntics astronautes!

Després d’una llarga estona en aquest espai brillant, ha arribat l’hora d’anar a dormir…

–       Ens podem emportar els gomets enganxats per anar a dormir?

–       Sí! Però no brillaran eh…

–       No?

–       No, perquè només funciona amb aquesta llum…

–       Però brillen a la nit!

–       A veure, ho provem?

Hem obert la llum de l’habitació i, de cop, la màgia s’ha esvaït. Els gomets ja no han brillat, però la il·lusió era tan gran que hem dormit igualment vestits d’astronautes en la més pura foscor! Crec que avui han tingut somnis ben espacials!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s