Espirals essencials

“Un día supe que el viento se movía en espiral y que el germen de la vida está en una pequeña semilla que también se desarrolla en espiral. Por esta razón la utilizo en mis esculturas.” (Martin Chirino, 1991).

L’espiral acull un ampli ventall de significats i representacions. L’espiral com a origen de la vida, com a representació dels processos temporals i cíclics de la naturalesa. L’espiral com a dinamisme, canvi, transformació i creixement. Trobem l’espiral en formes orgàniques de creixement de plantes, fauna i altres elements de la naturalesa com el vent o l’aigua.

L’espiral connecta amb tots nosaltres perquè la nostra pròpia vida flueix com un espiral a través d’aquests camins d’entrada i sortida que ens proporciona. També podem connectar amb ells quan els dibuixem de forma  repetida conscient o inconscient, ajudant a relaxar-nos, a concentrar-nos i a trobar fins i tot la calma.

La instal·lació d’avui connecta molt amb l’obra Désir, n°1 (2017) de l’artista Won Sou-Yeol. Una peça que expressa moviment en forma d’espiral marcat pel contrast entre el blanc i el negre, com en la nostra proposta d’avui. Observant-la, contemplo que tenen moltes similituds, entre aquestes, l’obra recull fragments del que hem viscut avui durant el procés de joc: un espiral que va desdibuixant-se i prenent formes en direccions vàries segons els moviments, les accions, les decisions que van prenent-se durant el joc,  com també passa en les decisions que prenem al llarg de la vida.

Avui hem pogut anar interioritzant aquesta forma, aquest espiral que quan observem l’entorn el trobem en els caragols, en l’aigua, en les fulles mogudes pel vent, en els fòssils… Són espirals quotidians que connecten amb el nostre cos i el nostre ser.

Désir, n°1 (2017) de Won Sou-Yeol

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s