Natura… Missing you

Aquests dies de confinament trobem a faltar en l’ànima sortir al camp, caminar, olorar flors, recollir caragols, fulles i pedretes, anar a la masia i donar palla als vedells, posar-nos les botes i xafar tolls i fang…

Ja sabeu que els beneficis de sortir a la natura són múltiples: millora la salut, el desenvolupament cognitiu i sensorial, la capacitat d’exploració, l’autonomia, fomenta valors… I ens ofereix llibertat, una llibertat que durant aquests dies desitjaríem poder gaudir més que mai.

Com apuntava Maria Montessori, “cap descripció, cap il.lustració de qualsevol llibre pot substituir la contemplació dels arbres reals i de tots els boscos que ens envolten”. Aquest confinament ens priva uns dies d’aquest gaudi i d’aquest aprenentatge, per això, encara que no sigui el mateix, avui hem fet entrar la natura a casa.

La proposta d’avui parteix de l’ús de materials naturals relacionats amb el mar: pedres de platja, caragols i petxines de mar combinats amb caixes i fustetes. El joc ens ha portat especialment a treballar dos sentits. Per una banda, el tacte, i ho hem fet a través d’experimentar amb les formes, colors i textures diferents dels materials (superfícies suaus, llises, rugoses, dures, ratllades, etc.). Per altra banda, el sentit de l’oïda. Per exemple, l’Arcadi ha descobert com fer sorollets ajuntant petxines i convertint-les en maraques!

Com sempre, però, també hem treballat altres aspectes de psicomotricitat fina, l’observació i el desenvolupament de la creativitat.

Us deixem amb algunes imatges per si us animeu a casa!

1 comentari

  1. Marta

    L’Arcadi s’ho deu haver passat pipa. Un treball molt complet!

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s